Minimal viable product

Maar low coding biedt ook voor de business interessante voordelen. Zo hoeft het management minder lang te wachten tot een ‘minimal viable product’ uitgerold kan worden. Sterker nog, in veel gevallen kunnen zij zelf al aan de slag met het bijna letterlijk bij elkaar slepen van onderdelen om een functioneel dashboard met reporting functies te bouwen. Deze kunnen vervolgens door het development team of IT-partner verder worden ontwikkeld.

Middels low coding is het ontwikkelen van applicaties niet langer alleen weggelegd voor diehard programmeurs. En door minder tijd bezig te zijn met het invoeren, controleren, testen en verbeteren van code, kan er meer tijd worden besteed aan de daadwerkelijke functionaliteiten van de applicatie.

Maatwerk met een snellere ontwikkelingcyclus

Het mooie van low coding is dus dat het maatwerk kan bieden, maar met een veel snellere ontwikkel-, test- en verbetercyclus dan we traditioneel gewend zijn. Hiermee verhoog je vervolgens ook de flexibiliteit en schaalbaarheid. Moest je bij maatwerk vaak lang wachten voor een applicatie af was, om er vervolgens achter te komen dat deze op papier veel beter leek dan in de praktijk het geval bleek?

Met low coding heb je sneller een minimaal werkend product, waardoor je eerder kunt testen en feedback kunt geven, welke direct in het ontwikkeltraject kan worden opgenomen. Veranderen gedurende de ontwikkeling je doelstellingen of wensen? Dan kunnen deze een stuk makkelijker worden geïntegreerd dan tijdens een traditioneel ontwikkeltraject.

Voor wie is low coding interessant?

Willen u en uw programmeurs toch de diepte in en handmatig de code verder aanpassen? Dat kan. Het is niet zo dat traditioneel ontwikkelen door handmatig te coderen ineens niet meer kan. Integendeel: het kan een mooie aanvulling zijn op waar u als bedrijf middels low coding aan werkt.

Voor elke onderneming waar een behoefte is aan maatwerk (web)applicaties, die snel en agile ontwikkeld kunnen worden en die tijdens en na de ontwikkeling relatief makkelijke aangepast kunnen worden naar veranderende wensen en nieuwe inzichten.

Is er niet veel tijd of budget om te wachten op klassieke ontwikkelcycli? Low coding applicaties kunnen de business evenwel goed ondersteunen en in staat stellen te groeien of processen te optimaliseren.

Low coding projecten

Aan welke projecten u nu al kunt denken? Bijvoorbeeld:

  • Het optimaliseren of aan elkaar koppelen van bestaande CRM-, ERP- of HRM-applicaties.
  • Het ontwikkelen van dashboards om van uw spreadsheetcultuur af te komen en een gebruiksvriendelijkere ervaring voor uw medewerkers wilt ontwikkelen.
  • Het ontwikkelen van in- of externe websites met uitgebreide features.

Laat u inspireren door de mogelijkheden van Low Code Development voor uw bedrijfsvoering!

De mogelijkheden en combinaties met coderen zijn – zoals altijd – eindeloos.Wilt u meer weten over het Low Code Development platform van Oracle? Neem contact op met ons Oracle team of vul onderstaand contactformulier in.
Back to top!